Zdravá pětka
Říká se, že dobré jídlo, dobré pití prodlužuje živobytí.
Proto jsme se i letos rozhodli pokračovat v programu Zdravá pětka a pozvali do školy paní Štichauerovou. Děti napříč ročníky si tak připomněly, co patří na zdravý talíř a že součástí každého jídla by měly být nejen sacharidy, ale i bílkoviny, ovoce a zelenina. Dozvěděly se odpovědi na otázky: Proč tomu tak je? Čím jsou prospěšné sacharidy? Čím bílkoviny? Proč je třeba jíst ovoce a zeleninu? Jak je to s vitamíny? Které se rozpouští v tuku a které ve vodě? Jak vypadá cizrna, pohanka, ječmen, kuskus, ovesné vločky,...? Kolik cukru je v bílém jogurtu a kolik cukru je v ochuceném ovocném jogurtu?
Stejně jako minulý rok se děti po teoretické části rozdělily do týmů a plnily úkoly. Získávaly za ně žetony. Ti nejlepší byli odměněni, drobný dárek ale čekal na každého.
Lenka Ševčíková